Trigoane cu mere

Trigoane cu mere
  • 1 pachet foi plăcintă
  • 1 kg mere
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 100 ml ulei

 

MOD DE PREPARARE REȚETA :

Foile de plăcintă se lasă la decongelat. Merele se spală, se curată de coajă și se dau pe răzătoarea mare. Se pun într-o cratiță, se adaugă zahărul și se fierb 15-20 minute, amestecând continuu până se evaporă toată zeamă lăsată de mere. Se amestecă cu scorțișoară și se lasă la răcit. Se întinde o foaie de plăcintă, se unge cu ulei cu pensula, iar deasupra se pune a două foaie care se unge și ea cu ulei.Se taie foile suprapuse în 3 fâșii pe lungime (8-10cm/35-40cm).

În colțul unei fâșii, se pune o lingură de mere și se îndoaie fâșia pe diagonală și în continuare se îndoaie pe conturul triunghiului format până se termină fâșia .Se presează cu mâna pentru repartizarea uniformă a compoziției și se pune în tavă tapetata cu hârtie de copt.

Când sunt gata toate, se ung cu ulei și se introduc în cuptorul preîncălzit 10 minute.

Se scot dupa 25-30 minute și se lasă la răcit.

Poftă Bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG