Ingrediente
15 clătite
300g mascarpone
200ml frișcă lichidă neîndulcită
250ml lapte condensat
Căpșuni proaspete
1 borcan dulceață de căpșuni Râureni
Decor – mix fructe de pădure, flori comestibile
Mod de preparare
Cu ajutorul unui mixer se amestecă toate ingredientele pentru cremă (mascarpone, frișcă și lapte condensat).
Se ia o formă rotundă de copt cu baza detașabilă, de 22-24 cm.
Pe marginile formei se aranjează 5-7 foi de clătite, la bază se pune o altă clătită. Se unge cu cremă și se presară căpșuni proaspete și dulceață de căpșuni. Se continuă cu clătite, cremă și dulceață până sus.
Clătitele de pe margine se împăturesc și tortul se dă la frigider pentru minim 3-4 ore.
Se îndepărtează forma, se decorează cu fructe de pădure și se savurează.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele