Tort cu dulceata de capsuni si frisca

Tort cu dulceata de capsuni si frisca

 

Ingrediente

Pentru blat:

240 g unt la temperatura camerei

240 g faina cernuta

1 ½ lingurita praf de copt

200 g zahar

4 oua mari batute

2 lingurite esenta de vanilie

coaja razuita de la o lamaie netratata

 

Pentru sirop:

60 g zahar

60 ml apa

2 lingurite esenta de trandafiri

 

Pentru umplutura:

200 ml frisca lichida

1 borcan dulceata de capsuni

250 g capsuni proaspete, feliate

 

Instructiuni

 

Blat:

Preincalziti cuptorul la 160°C. Ungeti cu unt 3 forme rotunde de 18 cm cu pereti detasabili si lasati-le deoparte.

Intr-un castron incapator, mixati untul impreuna cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si zaharul, pana obtineti o consitenta cremoasa. Adaugati ouale batute, putin cate putin, mixand foarte bine de fiecare data. 

Adaugati faina impreuna cu praful de copt cernute. Cu ajutorul unei linguri mari de lemn amestecati cu grija pana compozitia devine omogena. Impartiti-o in mod egal in cele 3 forme. Coaceti blaturile 20-22 de minute, pana trec testul scobitorii.

Lasati blaturile sa se raceasca 10-15 minute inainte de a le scoate din forme.

 

Sirop:

Intre timp, faceti siropul de trandafiri. Intr-o craticioara, puneti pe foc toate ingredientele si dati intr-un clocot. Cand zaharul s-a dizolvat complet, siropul este gata si il puteti lua de pe foc. 

Lasati-l sa se raceasca complet inainte de a-l folosi.

 

Ansamblare:

Cat asteptati sa se raceasca siropul, bateti frisca pana se intareste.

 

Insiropati cele 3 blaturi in mod egal. 

Montati straturile tortului unul peste celalalt, adaugand pe fiecare dulceata de capsuni, frisca si capsuni proaspete. Decorati cu frisca si dulceata ramase, capsuni intregi si flori comestibile. 

Dati tortul la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a-l servi.

 

Postat in

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG