Tort cu dulceață de căpșuni Râureni

Tort cu dulceață de căpșuni Râureni

Ingrediente:

pentru blaturi:

200 de grame de unt moale (cu conținut mai mare de grăsime), la temperatura camerei

4 ouă mari, la temperatura camerei

200 de grame de făină

200 de grame de zahăr pudră

o linguriță de praf de copt

o lingură de coajă rasă de lămâie

o linguriță de extract de vanilie

un vârf de linguriță de sare

 

pentru crema:

450 grame cremă de brânză cu mascarpone

2 lingurițe de zahăr pudră

o lingură de zeamă de lămâie

dulceață de căpșuni Raureni

 

pentru decor:

frișcă

căpșuni proaspete

 

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu unt moale marginile a două tăvi rotunde de copt.

Într-un bol mare, folosește mixerul pentru a combina untul, zahărul pudră și sarea. Adaugă pe rând câte un ou și mixează ușor. Toarnă vanilia și coaja rasă de lămâie și cerne făina împreună cu praful de copt, folosind o spatulă pentru a obține un amestec omogen.

Toarnă compoziția în tăvi și lasă blaturile la copt pentru aproximativ 25 de minute, până trec testul cu scobitoarea și devin ușor rumenite la margini. După ce s-au copt, lasă-le să se răcească și apoi dă-le la frigider pentru cam 10 minute.

Între timp, într-un bol mediu, mixează cremă de brânză și mascarpone cu zahărul pudră și zeama de lămâie (poți opta și pentru frișcă în locul cremei de brânză).

La asamblarea pandispanului, pe primul blat răcit pune un strat de cremă de brânză și etalează și un strat de dulceață de căpșuni Raureni. Continuă să montezi următoarele blaturi, ornate cu cremă de brânză, dulceață de căpșuni Raureni și căpșuni proaspete și lasă tortul la frigider pentru încă o oră.

Decorează tortul cu frișcă și căpșuni proaspete pentru un aspect cât mai atrăgător.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG