Tort cu blat de prăjitură cu iaurt și dulceață de mure

Tort cu blat de prăjitură cu iaurt și dulceață de mure
  • 8-10 porții

     

    Ingrediente

    BLAT:

    2 ouă

    150g zahăr 

    226g iaurt grecesc

    120ml ulei floarea soarelui

    1 linguriță extract de vanilie

    2 lingurițe pudra de copt

    Un vârf de cuțit de sare

    200g făînă

     

    GLAZURĂ:

    125g mure proaspete

    225g crema de brânză philadelphia, la temperatura camerei

    60g unt, la temperatura camerei

    250g zahăr pudra

    1 linguriță extract de vanilie

    125g mure proaspete, pentru decor

     

    Instrucțiuni

    BLAT:

    Preincalziti cuptorul la 180C.  Ungeti cu puțîn unt o tavă rotundă cu fund detașabil, în care aranjați hârtie pentru copt. 

    Spargeți ouăle într-un castron mare, adăugați zahărul și mixati până când compoziția devine galbenă și spumoasă, aproximativ 1 minut. Încorporați iaurtul, uleiul și extractul de vanilie.

    Puneți pudra de copt și sarea și amestecați. 

    Adăugați făina și amestecați ușor, cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus, până la încorporarea completă, dar nu mai mult. 

    Turnați compoziția pentru blatul în tavă pregătită.

    Puneți blatul cu iaurt și mure în cuptorul încălzit la 180C pentru 45-50 de minute, până când este auriu și trece testul scobitorii.

     

    GLAZURĂ:

    Puneți murele proaspete într un robot de bucătărie și procesati până ce avetri un piuree. Treceți piureul de mure printr-o sită fină. 

    Mixati crema de brânză și untul până ce aveți o crema fină. Adăugați zahărul în 4 tranșee, mixând după fiecare până ce este total încorporat. Puneți peste sosul fin din murele proaspete, și mixati până ce aveți o glazură fină și frumos colorată.

     

    DECOR:

    Puneți crema de mure într-un pos și decorați cu crema tortul, după bunul plac. Decorați cu murele proaspete rămase și extra dulceață de mure. Sclipicul alimentar estre opțional, dar impresionează!

     

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG