Tiramisu cu pricomigdale și piersici din compot Râureni

Tiramisu cu pricomigdale și piersici din compot Râureni

Ingrediente:

200 g mascarpone
200 g frișcă proaspătă
75 g zahăr
3 gălbenușuri de ou
3 g gelatină
Pentru umplutură:

120 g piersici în sirop
100 g pricomigdale
Pentru sirop:

100 g sirop de piersici
10 g lichior de migdale


Rețetă:

Pentru cremă: amestecați gălbenușurile de ou cu 15 grame din totalul de zahăr, apoi puneți restul de 60 grame de zahăr cu 15 ml de apă într-o cratiță și fierbeți. După ce zahărul s-a topit și compoziția este transparentă, scoateți de pe foc și adăugați gălbenușurile amestecate. Continuați să amestecați până compoziția se răcește și se umflă. Adăugați mascarponele și mixați până obțineți o compoziție omogenă.
Între timp, hidratați gelatina în apă rece timp de cel puțin 10 minute, apoi stoarceți-o bine și topiți-o în cuptorul cu microunde împreună cu o lingură de apă. Adăugați-o în compoziția de mascarpone, mixând în același timp cu o spatulă pentru a evita formarea de cocoloașe.
Amestecați frișca rece și adăugați-o treptat în compoziție.
Preparați siropul prin amestecarea siropului de piersici cu lichiorul de migdale. Treceți o parte din pricomigdale prin sirop, așezați-le în fundul paharelor, acoperiți cu un strat de cremă, presărați cu cuburi de piersici din compot, continuând cu un alt strat și decorând cu amaretto, o felie de piersică și pricomigdale zdrobite. Lăsați să se întărească în frigider pentru aproximativ 4 ore înainte de servire.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG