Ingrediente:
1 borcan de dulceață de vișine Râureni
400 g făină
200 g unt
50 ml apă rece
2 linguri de zahăr
1 ou
1 praf de sare
Mod de preparare:
Se amestecă făina, zahărul, untul topit și sarea, apoi se freacă cu degetele untul până când seamănă cu pesmetul;
Amestecul ar trebui să fie ca un fel de nisip umed, care poate curge printre degete;
Adăugați oul și amestecați cu o spatulă de cauciuc până când amestecul se întărește.
Puneți ¾ din aluat aluat pe o suprafață de lucru și folosiți mâinile pentru a-l aduna într-o minge netedă; Formați o minge de aluat, apoi întindeți-l într-un disc.
Restul de ¼ folosiți-l pentru a face grilajul pe care îl veți pune deasupra.
Înfășurați cu folie alimentară și dați la frigider timp de 30 de minute.
Scoateți aluatul din frigider și desfaceți-l.
Așezați aluatul pe o suprafață de lucru ușor tapetată cu făină și întindeți aluatul într-o formă rotundă.
Transferați aluatul în tava de tartă, se rulează aluatul pe masa de copt, având grijă să nu se întindă.
Folosiți degetele pentru a o întinde ușor în colțuri pentru a umple forma de tartă.
Întindeți excesul de aluat în afara marginii formei de tartă, apoi tăiați excesul de aluat cu ajutorul unui rulou de bucătărie.
Umpleți cu un borcan de dulceață de vișine Râureni.
Formați grilajul de deasupra și ungeți cu un amestec de gălbenuș și lapte.
Coaceți până devine aurie. Poftă bună!
Postat in Rețete cu suflet