INGREDIENTE:
Mod de preparare:
Untul la temperatura camerei și zahărul se amestecă bine până devine cremos și se topește zahărul. Puteți folosi robotul de bucătărie pentru acest preparat, dar se poate face și cu mixer. Apoi se adaugă pe rând ouăle, se amestecă bine totul circa 5 minute cu robotul, apoi se pun coajă de lămâie, făînă și sarea, se frământă bine aluatul.
Se pune în frigider pentru o oră, împachetat în folie de plastic. Astfel se răcește bine și se întărește că să îl putem lucra.
Trucul acestei rețete este adăugarea celor două linguri de cacao și miezul de nucă în magiunul de prune, îi va da un gust foarte bun de ciocolată cu prune.
După ce aluatul este răcit bine se poate lucra. Îl întindem bine în formă rotundă pentru a îl putea așeza în tavă. Tăiați excesul de aluat. Așezați gemul cu cacao. Deasupra faceți un grătar, din restul de aluat: se întinde o foaie dreptunghiulară și se taie fâșîi de 1 cm grosime.
Coacerea se face în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30 min.
Poftă mare vă dorim!
Postat in Rețete cu suflet