8 portii
Ingrediente
Baza:
185g unt, la temperatura camerei
50g zahar pudra vanilat
200g faina
35g cacao pudra
Umplutura:
250ml smantana lichida pt frisca
350g ciocolata neagra de menaj
1 borcan dulceata de capsune
Capsune proaspete
Instructiuni:
Preincalziti cuptorul la 180C.
Preparati baza: Bateti untul impreuna cu zaharul pana ce capata o consisenta cremoasa. Adaugati restul de ingrediente si bateti pe viteza mica pana ce acestea sunt bine incorporate.
Presati compozitia aceste baze intr o tava de tarta de tarta cu fund detasabil.
Coaceti in cuptorul incins pt 15 minute. Lasati sa se raceasca, apoi dati la congelator pt 15 minute.
Intre timp pregatiti umplutura.
Intr-o cratita incalziti smantana lichida. Cand aceasta este fierbinte, luati de pe foc si amestecati ciocolata pana ce aceasta se topeste.
Intindeti jumatate de borca de dulceata de capsune peste baza de tarta.
Turnati umpluturade ciocolata neagra si nivelati. Dati la frigider pt minim 4 ore, sau peste noapte.
Inainte de a servi, intindeti peste tarta dulceata de capsune ramasa si decorati cu fructe proaspete.
Postat in Rețete cu suflet