Tartă cu ciocolată albă și gem de cireșe

Tartă cu ciocolată albă și gem de cireșe

Ingrediente

 

Blatul:

Un aluat de patiserie fraged 

 

Crema:

300 ml smantana pentru frisca 

200 g ciocolata alba

1 ou, la temperatura camerei

3 linguri zahar

1 ½ linguri amidon de porumb

 

Umplutura:

Un borcan gem de cirese

 

Pentru decor (optional):

Cirese confiate si mini stelute din cicocolata alba

 

Instructiuni:

 

Pentru blat:

Preincalziti cuptorul la 180ºC.

Intindeti aluatul cu un sucitor pana ramane de aproximativ 1/4 cm grosime. Asezati-l intr-o forma de tarta cu baza detasabila si intepati-l din loc in loc cu o furculita. Indepartati o parte din excesul de aluat de pe margini cu o foarfeca, lasand 2 centimetri in plus fata de inaltimea tavii. 

Asezati deasupra aluatului, hartie de copt, peste care turnati boabe de fasole. Greutatea acestora il va impiedica sa creasca. Coaceti pentru 15 minute, apoi indepartati fasolea si mai coaceti pentru inca 10 minute pana cand marginile incep sa devina aurii.

Scoateti de la cuptor si indepartati excesul de pe margini, cat este fierbinte, apoi lasati blatul sa se raceasca.

 

Pentru crema de ciocolata alba:

Reduceti temperatura cuptorului la 150ºC.

Maruntiti ciocolata alba intr-un castron. In alt vas incapator, amestecati oul, zaharul si amidonul de porumb.

Intr-o craticioara, incalziti smantana pentru frisca, dar nu o fierbeti. Adaugati apoi ciocolata calda si lasati-o 30 de secunde pentru a se topi. Amestecati pana ce se formeaza o crema fina si lucioasa. Turnati crema peste amestecul de ou, zahar si amidon, in fir subtire, amestecand continuu. 

 

Peste blatul de tarta intindeti continutul unui borcan de gem de cirese. Turnati peste crema de ciocolata alba. 

Coaceti pentru aproximativ o ora, apoi lasati-o la racit 2 ore sau peste noapte.

Decorati cu cirese confiate daca doriti.

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG