Tartă crumble cu prune și nuci

Tartă crumble cu prune și nuci

Ingredient

Pentru aluat:

200g făină

100g unt la temperatura camerei

50g zahăr

1 ou

1 praf de sare

1 linguriță esență de vanilie

 

Pentru umplutură:

1 borcan compot de prune Râureni „Dulce fără Dulce”

100g nuci măcinate

 

Pentru crumble:

150g făină

100g unt rece, tăiat cubulețe

70g zahăr

Opțional zahăr pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecă făina, zahărul, untul, oul, sarea și esența de vanilie până obții un aluat omogen. Învelește aluatul în folie alimentară și lasă-l să se odihnească în frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Lasă prunele din compot să se scurgă într-o strecurătoare pentru câteva minute. Și preîncălzește cuptorul la 180°C.

Întinde aluatul și așază-l într-o tavă de copt, presându-l pe fundul și pe laturile acesteia. Așază peste aluat prunele scurse și presară nucile măcinate.

Într-un bol mare, combină făina, zahărul și untul rece. Cu ajutorul degetelor, amestecă ingredientele până când obții o consistență asemănătoare firimiturilor. Răspândește amestecul de crumble uniform peste prune și nuci.

Coace tarta în cuptor timp de 35-40 de minute sau până când aluatul și crumble-ul devin aurii.

După ce scoți tarta din cuptor, lasă-o să se răcească. Presară zahăr pudră pe deasupra.

Servește crumble-ul cu o cupă de înghețată de vanilie sau cu frișcă proaspătă. Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG