Ingredient
Pentru aluat:
200g făină
100g unt la temperatura camerei
50g zahăr
1 ou
1 praf de sare
1 linguriță esență de vanilie
Pentru umplutură:
1 borcan compot de prune Râureni „Dulce fără Dulce”
100g nuci măcinate
Pentru crumble:
150g făină
100g unt rece, tăiat cubulețe
70g zahăr
Opțional zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecă făina, zahărul, untul, oul, sarea și esența de vanilie până obții un aluat omogen. Învelește aluatul în folie alimentară și lasă-l să se odihnească în frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Lasă prunele din compot să se scurgă într-o strecurătoare pentru câteva minute. Și preîncălzește cuptorul la 180°C.
Întinde aluatul și așază-l într-o tavă de copt, presându-l pe fundul și pe laturile acesteia. Așază peste aluat prunele scurse și presară nucile măcinate.
Într-un bol mare, combină făina, zahărul și untul rece. Cu ajutorul degetelor, amestecă ingredientele până când obții o consistență asemănătoare firimiturilor. Răspândește amestecul de crumble uniform peste prune și nuci.
Coace tarta în cuptor timp de 35-40 de minute sau până când aluatul și crumble-ul devin aurii.
După ce scoți tarta din cuptor, lasă-o să se răcească. Presară zahăr pudră pe deasupra.
Servește crumble-ul cu o cupă de înghețată de vanilie sau cu frișcă proaspătă. Poftă bună!
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele