Tagliatelle al ragu cu sos de rosii taranesti

Tagliatelle al ragu cu sos de rosii taranesti

 

 

Ingrediente

1 lingurita unt

100 g pancetta sau bacon, taiat

2 tije telina apio, tocate marunt

1 morcov, tocat marunt

1 ceapa, tocata marunt

500 g carne tocata de vita

½ cana vin alb

2 linguri pasta de tomate

1 borcan rosii taranesti

1 cana lapte, la temperatura camerei

Sare si piper dupa gust

500 g paste Tagliatelle sau Fettuccine

Parmezan razuit, dupa gust

 

Instructiuni

Puneti untul intr-o tigaie si prajiti baconul pentru 10 minute la foc mic spre mediu, amstecand din cand in cand.

Adaugati telina, morcovul si ceapa si mai gatiti pentru inca 5 minute amestecand frecvent. 

Adaugati carnea tocata si gatiti-o pana se inchide la culoare.

Turnati vinul si lasati sa fiarba pana se evapora, aproximativ 5 minute la foc mediu-mare.

Amestecati pasta de tomate cu o lingura de apa si adaugati-o in tigaie peste restul ingredientelor, impreuna cu rosiile taranesti. Turnati laptele putin cate putin, amestecand continuu.

Reduceti focul la minim si lasati sosul sa fiarba incet pentru aproximativ 1 ora, amestecand din cand in cand pentru a nu se arda pe fundul tigaii.

Cand sosul este aproape gata, fierbeti apa pentru paste si pregatiti-le conform instructiunilor de pe ambalaj.

Amestecati pastele cu sosul si serviti cu parmezan proaspat razuit. 

 

Postat in

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG