Sos de roșii aromat și picant pentru paste

Sos de roșii aromat și picant pentru paste

Ingrediente:

1 conservă de roșii cuburi decojite Râureni

4 căței de usturoi, tocați

1 ceapă medie, tocată mărunt

2 linguri de ulei de măsline

1 ardei iute mic, tocat (ajustează în funcție de cât de picant vrei să fie)

2 lingurițe busuioc proaspăt, tocat

1 linguriță oregano proaspăt (sau uscat)

1/2 linguriță rozmarin proaspăt, tocat mărunt (sau uscat)

1/2 linguriță cimbru proaspăt (sau uscat)

Sare și piper negru, după gust

 

Mod de preparare:

Într-o cratiță, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește până când ceapa devine translucidă. Adaugă ardeiul iute și amestecă.

Adăugă roșiile cuburi decojite Râureni direct din conservă. Condimentează cu sare, piper și adaugă ierburile aromatice.

Redu focul și lasă sosul să fiarbă pentru 15-20 de minute, până când se îngroașă și aromele sunt bine combinate.

Mai adaugă sare și piper după gust, dacă este nevoie. Servește sosul peste paste fierte al dente, peste care poți răzui parmezan proaspăt dacă este pe gustul tău. Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG