Risotto cu ciuperci si bacon

Risotto cu ciuperci si bacon

 

Ingrediente

125 g bacon crud

2 L supa clara de pui sau de legume (sau 2 L de apa si 2-3 cuburi pentru supa)

1 lingura unt

1 ceapa, tocata marunt

2 catei de usturoi, maruntiti

1 borcan ciuperci feliate

1 borcan ciuperci intregi

1 frunza de dafin

Cimbru proaspat

Sare si piper dupa gust

400 g orez Arborio

125 ml vin alb sec

100 g parmezan razuit

 

Instructiuni

Intr-o craticioara dati supa intr-un clocot, apoi reduceti focul la minim. 

Intr-o cratita incapatoare, prajiti bucatile de bacon pana devin crocante. Cand sunt gata, puneti-le deoparte pe un prosop de hartie.

In aceeasi cratita folosind grasimea ramasa de la bacon, caliti ceapa pana se inmoaie, aproximativ 5 minute. Adaugati usturoiul, ciupercile, foaia de dafin si cimbrul.

Adaugati untul, apoi orezul, amestecand continuu. 

Gatiti orezul pana acesta capata o nuanta translucida, aproximativ 2-3 minute, amestecand continuu. 

Adaugati vinul si gatiti pana este absorbit aproape complet.

Adaugati treptat supa calda, amestecand constant. Asteptati ca fiecare polonic de supa sa se absorba complet pana il adaugati pe urmatorul. 

Risotto-ul este gata cand este cremos, nu lipicios, iar boabele de orez sunt gatite al dente (nu este obligatoriu sa aveti nevoie de toata cantitatea de supa).

La final adaugati parmezanul razuit si asezonati cu sare si piper dupa gust.

Serviti cat este cald cu bucatele de bacon crocant pe deasupra.

Postat in

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG