Ingrediente:
Pentru aluatul de ravioli:
1 sfeclă coaptă mai mare (sau 2 mai mici)
2 ouă
1 gălbenuș
2 ½ căni de făină
Un praf de sare
Pentru umplutură:
250g ricotta
3 felii de prosciutto
Coaja rasă de la 1 lămâie
Cimbru proaspăt
Sare și piper
1 ou
Pentru sos:
1 borcan roșii tocate țărănești Râureni
Sare
½ linguriță usturoi pudră
½ pahar de vin alb
Smântână de gătit
parmezan
Mod de preparare:
Se procesează sfecla coaptă într-un robot de bucătărie, până când se obține un piure.
Se amestecă făina cu sarea și se frământă cu ouăle, gălbenușul și jumătate din cantintatea de piure de sfeclă, până când se obține o bilă de aluat. Se mai poate adăuga sfeclă în funcție de culoarea dorită. Aluatul se înfoliază și se ține la frigider timp de 2 ore.
Pentru umplutură, se amestecă într-un bol ricotta cu prosciutto tocat mărunt, coaja rasă de lămâie, cimbru proaspăt și sare și piper după gust.
Se taie aluatul în 4 și se întinde într-o foaie subțire, fie cu aparatul pentru paste, fie cu sucitorul. Se bate un ou și se unge foaia de aluat. Se pune din loc în loc câte o linguriță din umplutura de ricotta, se acoperă cu altă foaie de aluat și se presează usor. Se taie ravioli în formă de inimă.
Punem o oală cu apă și sare la fiert. Adaugăm ravioli în apa clocotită și îi fierbem până când se ridică la suprafață.
Intr-o tigaie încălzim roșiile tocate țărănești, adaugăm usturoi pudră, sare și paharul de vin. Lasăm să fiarbă până când scade ușor, iar la final se toarnă smântâna de gătit, după gust, ca să se obțină un sos roze.
Servim ravioli împreună cu sosul de roșii și parmezan ras din belșug.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele