6 portii
Ingrediente:
1 foaie de tarta
Umplutura:
3 oua
160g smantana grasa
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper proaspat macinat
150g bacon, taiat
3 shalote, tocate marunt
35g emmentaler, razuit
1-2 borcane dulceata de ardei iute
Instructiuni:
Preincalziti cuptorul la 180C.
Intindeti putin foaia pt tarte si taiati 6 cercuri egale. presati fiecare cerc intr o mini tava individuala pentru tarte.
Intepati de cateva ori cu o furculita fiecare baza de tarta, apoi dati la cuptor pt 8-10 minute.
Intre timp pregatiti umplutura.
Intr un bol, bateti ouale impreuna cu smantana, sare si piper.
Prajiti bacon-ul pt 2-3 minute, apoi adaugati ceapa si sotati pe foc medium pentru inca 5 minute, amestecand ocazional.
Impartiti baconul si ceapa la cele 6 tarte, adaugati branza razuita si ouale batute.
Dati la cuptor pentru 15 minute, sau pana cand devin aurii.
Serviti cu dulceata de ardei iute din belsug.
Postat in Rețete cu suflet