Quiche lorraine cu ciuperci

Quiche lorraine cu ciuperci

 

Ingrediente

1 aluat fraged cu unt

1 borcan ciuperci feliate, scurse de liquid

2-3 cepe verzi

2 linguri de unt

4 oua

150 g lapte

150 g smantana lichida

⅛ lingurita piper

100 g branza Gruyere razuita

150 g bacon crud, taiat

 

Instructiuni

Preincalziti cuptorul la 180°C.

Intindeti aluatul cu un sucitor si transferati-l intr-o tava pentru tarte. Intepati aluatul cu furculita din loc in loc. 

Asezati o bucata de hartie de copt deasupra aluatului si umpleti suprafata cu boabe de fasole. 

Coaceti pentru 8 minute, apoi inlaturati hartia de copt si boabele si mai coaceti pentru inca 5 minute.

Intre timp, intr-o tigaie incinsa, adaugati untul si sotati ciupercile si ceapa pana ce aceasta se inmoaie. 

Intr-un castron incapator, bateti ouale impreuna cu laptele, smantana pentru gatit si piperul.

Cu o spatula, incorporati ciupercile si ceapa in amestecul cu oua. Adaugati si branza razuita apoi baconul si amestecati bine.

Turnati umplutura in aluatul copt. Coaceti pentru 30-35 de minute. 

Cand este gata, lasati-l sa stea 10 minute inainte de a-l taia.

 

Postat in

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG