Pui în sos alb cu mazăre și ciuperci

Pui în sos alb cu mazăre și ciuperci

4 porții

 

Ingrediente: 

1 lingură ulei de măsline

650g piept de pui

Sare și piper, după gust

1 ceapă mică, dată pe răzătoare

3-4 căței de usturoi, mărunțiți

80ml vin alb

250ml smântână pentru gătit

80ml supă clară de pui

1/2 borcan mazăre, scursă de lichid

1 borcan ciuperci întregi, scurse de lichid

Chives, tocat mărunt

O mâna de pătrunjel, tocat mărunt

 

Instrucțiuni: 

Încingeți uleiul într-o tigaie mare și prăjiți puiul până ce este rumenit și bine făcut la interior. Asezonați cu sare și piper după gust și puneți deoparte.

În aceeași tigaie sotați ceapă și usturoiul pentru câteva minute. 

Adăugați vinul alb și lăsăți să se reducă la foc mediu spre mare.

Puneți restul de ingrediente și reduceți focul spre mic. Lăsăți să fiarbă încet pentru câteva minute, până ce sosul devine cremos. Întoarceți puiul în sosul fierbinte și garnisiți cu verdețuri proaspete.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG