4 porții
Ingrediente:
1 lingură ulei de măsline
650g piept de pui
Sare și piper, după gust
1 ceapă mică, dată pe răzătoare
3-4 căței de usturoi, mărunțiți
80ml vin alb
250ml smântână pentru gătit
80ml supă clară de pui
1/2 borcan mazăre, scursă de lichid
1 borcan ciuperci întregi, scurse de lichid
Chives, tocat mărunt
O mâna de pătrunjel, tocat mărunt
Instrucțiuni:
Încingeți uleiul într-o tigaie mare și prăjiți puiul până ce este rumenit și bine făcut la interior. Asezonați cu sare și piper după gust și puneți deoparte.
În aceeași tigaie sotați ceapă și usturoiul pentru câteva minute.
Adăugați vinul alb și lăsăți să se reducă la foc mediu spre mare.
Puneți restul de ingrediente și reduceți focul spre mic. Lăsăți să fiarbă încet pentru câteva minute, până ce sosul devine cremos. Întoarceți puiul în sosul fierbinte și garnisiți cu verdețuri proaspete.
Postat in Rețete cu suflet