Ingrediente
4 ouă
4 linguri făină
150 g zahăr tos
250 g ricotta
coajă de lămâie,
coajă de portocală
50g fulgi de ciocolată
50g dulceaţă de nuci verzi
225g unt, la temperatura camerei
2 lingurite extract de vanilie
225g faina
1 1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare fina
Instrucțiuni:
Preîncălziți cuptorul la 190C și tapetați cu hârtie de copt o tavă pentru cuptor.
Într-un bol, mixați ouăle împreună cu zahărul, untul, ricotta și vanilia. Cerneți făina, praful de copt și sarea; Continuați să mixați până ce aveți o compoziție fină. Transferați compoziția în tavă pregătită și coaceți pt 18-20 minute, sau până trece testul cu scobitoarea.
Lăsați prăjitura să se răcească bine.
Taiați blatul cu un cookie cutter rotund de 5 cm diametru.
Întindeți dulceața pe jumătate din cercuri, apoi puneți restul de cercuri peste, ca atunci cand faceți un sandwich.
Decorați cu ciocolată albă, caramel, nuci sau alune și boabe de cafea proaspătă.
Poftă bună alături de cei dragi, vă urăm!