Plăcintă cu marțipan și dulceață

Plăcintă cu marțipan și dulceață

 

 

Aluat dospit pentru prajituri

  • 175 g faina alba
  • 65 g unt moale cu min. 82%, la temperatura camerei
  • 25 g untura de porc sau alte 35 g unt gras 82%
  • 8 g drojdie proaspata sau 3 g drojdie uscata
  • 100 ml lapte caldut
  • 50 g zahar tos
  • 2 galbenusuri
  • putina sare
  • coaja rasa de la1/4 lamaie

Topping:

  • 150 g martipan

Pentru decor:

dulceata Râureni 

 

Mod de preparare: 

Intr-un castron (cel al robotului) am pus drojdia impreuna cu 100ml lapte caldut si o lingura de zahar. Am amestecat putin si am lasat sa inceapa sa dospeasca (10 minute). Intre timp am cantarit faina si am pregatit restul ingredientelor. Am adaugat in castron untul moale si jumatate din faina si am mixat bine.

 

Am ras coaja de lamaie si am adaugat-o in aluat. Am pus si untura de porc, sarea si restul de zahar si am amestecat bine pana cand compozitia a devenit neteda si cremoasa.

 

Am separat albusurile de galbenusuri. Cu mixerul pornit la turatie mica am incorporat pe rand fiecare galbenus. Am continuat cu restul de lapte si faina, in transe.

 

Am mixat totul cca. 5 minute pana am obtinut un aluat moale, elastic si nelipicios

Asaza aluatul in tava, apoi pune cateva bucatele de martipan pe el si apoi adauga dulceata in mijloc.

Cu aluatul de pe margine, acopera jumatate din prajitura, astfel incat sa se vada doar putin in mijloc dulceata.

Lasa la cuptor timp de 50 de minute la 180 grade. 

Pofta buna!

Postat in

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG