Pizza sandwich (pannuzzo) cu zacuscă de vinete și castraveți în oțet

Pizza sandwich (pannuzzo) cu zacuscă de vinete și castraveți în oțet

Ingrediente

400g făină

7g drojdie proaspătă

250g apă caldă

½ linguriță sare

½ linguriță zahăr

Ulei de măsline

1 borcan zacuscă de vinete Râureni

Rucola

Prosciutto cotto

Buffala

1 borcan castraveți în oțet Râureni

 

Mod de preparare

Amestecăm drojdia proaspătă cu zahărul, jumătate din apa caldă și o lingură de făină. Lăsăm la dospit 10 minute.

În bolul robotului de bucătărie punem sarea și apoi făina (ca să nu intre sarea în contact imediat cu drojdia), restul de apă și drojdia. Frământăm timp de 10 minute până obținem un aluat omogen.

Modelăm aluatul într-o bilă, îl ungem cu ulei și îl punem într-un bol uns cu ulei. Acoperim bolul și dospim aluatul timp de 2 ore. Împărțim aluatul inițial apoi în 4 bile, le lăsăm pe bancul de lucru la dospit încă 1 oră.

Întindem bila de aluat cu mâna, ca la o pizza, dar nu insistăm prea mult. Stropim cu ulei de măsline deasupra și împachetăm aluatul în 2. Coacem timp de 10-15 minute la 250 grade Celsius.

Aluatul copt se deschide ușor, se unge din belșug cu zacuscă de vinete. Adăugăm rucola, 2 felii de prosciutto cotto, buffala și castraveți în oțet tăiați felii.

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG