Ingrediente
400g făină
7g drojdie proaspătă
250g apă caldă
½ linguriță sare
½ linguriță zahăr
Ulei de măsline
1 borcan zacuscă de vinete Râureni
Rucola
Prosciutto cotto
Buffala
1 borcan castraveți în oțet Râureni
Mod de preparare
Amestecăm drojdia proaspătă cu zahărul, jumătate din apa caldă și o lingură de făină. Lăsăm la dospit 10 minute.
În bolul robotului de bucătărie punem sarea și apoi făina (ca să nu intre sarea în contact imediat cu drojdia), restul de apă și drojdia. Frământăm timp de 10 minute până obținem un aluat omogen.
Modelăm aluatul într-o bilă, îl ungem cu ulei și îl punem într-un bol uns cu ulei. Acoperim bolul și dospim aluatul timp de 2 ore. Împărțim aluatul inițial apoi în 4 bile, le lăsăm pe bancul de lucru la dospit încă 1 oră.
Întindem bila de aluat cu mâna, ca la o pizza, dar nu insistăm prea mult. Stropim cu ulei de măsline deasupra și împachetăm aluatul în 2. Coacem timp de 10-15 minute la 250 grade Celsius.
Aluatul copt se deschide ușor, se unge din belșug cu zacuscă de vinete. Adăugăm rucola, 2 felii de prosciutto cotto, buffala și castraveți în oțet tăiați felii.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele