Ingrediente:
400g brânză dulce de vaci
3 ouă
300g făină
50g zahăr
1 lingură esență de vanilie
1 linguriță de bicarbonat
Coaja rasă de la 1 lămâie
Un praf de sare
1 borcan dulceață de afine Râureni
Ulei pentru prăjit
Smântână acră
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron brânza de vaci împreunî cu ouăle, zahărul, coaja de lămâie și esența de vanilie.
Într-un alt bol se amestecă făina împreună cu bicarbonatul și sarea.
Se încorporează mixul de făină în cel de brânză și se amestecă până când se obține un aluat ușor lipicios. Din acest aluat se formeaza bile mai mari și bile mai mici (le putem cântări, ca să știm exact: de ex. bila mare 80g si bila mica 20g). In bilele mari, cu degetul aratator presarat cu faina, se face gaura specifica pentru papanasi.
Se incinge uleiul pentru prajit, se pastreaza un foc mediu. Se prajesc bilele mari, apoi bilele mici, intorcandu-le pe ambele parti.
Papanasii prajiti se scot pe o farfurie acoperita cu prosoape de hartie, pentru a elimina excesul de ulei.
Papanasii se servesc fierbinti, cu smantana acra deasupra si dulceata de afine Raureni din belsug.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele