Panna Cotta de vanilie cu gem de caise Râureni

Panna Cotta de vanilie cu gem de caise Râureni

Ingrediente:

500 ml smântână pentru frișcă (30% grăsime)

150 g zahăr

1 plic de gelatină

1 baton de vanilie sau 1 linguriță extract de vanilie

Gem de caise Râureni

Câteva feliuțe de caise pentru decor

 

Mod de preparare:

Hidratează gelatina, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. De obicei, trebuie să pui gelatina într-o cană cu apă rece pentru aproximativ 5-10 minute.

Într-o cratiță, amestecă smântâna pentru frișcă cu zahărul. Dacă folosești un baton de vanilie, taie-l pe jumătate pe lungime și scobește semințele. Adaugă semințele și batonul de vanilie în cratiță. Încălzește amestecul la foc mic-mediu, amestecând constant, până când zahărul se topește complet și smântâna devine fierbinte, dar fără să ajungă la fierbere.

După ce gelatina s-a hidratat, scurge apa și adaugă gelatina în smântâna fierbinte. Amestecă bine până când gelatina se dizolvă complet.

Lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei. După aceea, îl poți pune în frigider pentru aproximativ 10 minute, dar asigură-te că nu începe să se întărească.

Începe prin a turna un strat de cremă de vanilie în fiecare pahar (aproximativ 1/3 din capacitatea paharului). Adaugă un strat subțire de gem de caise Râureni peste stratul de cremă. Repetă procesul, alternând straturile, până ajungi la ultimul strat de cremă de vanilie.

După ce ai adăugat toate straturile în pahar, ornează cu feliuțe de caise.

Pune paharele în frigider pentru cel puțin 4 ore, sau peste noapte, pentru a se întări complet.

Scoate panna cotta din frigider cu 10 minute înainte de servire. Savurează această delicatesă rafinată alături de cei dragi!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG