Ingrediente:
4 ouă mari
200 g făină
150 g zahăr
100 ml ulei
1 plic praf de copt
Coaja rasă de la o lămâie
Un vârf de sare
Cireșe din compot Râureni Dulce fără dulce
Mod de Preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Separați albușurile de gălbenușuri. Scurgeți cireșele din compot și păstrați lichidul. Bateți albușurile cu un vârf de sare până devin spumă tare.
Într-un alt vas, mixați gălbenușurile cu zahărul și uleiul până la omogenizare. Adăugați coaja rasă de lămâie. Separat amestecați făina cu praful de copt.
Adăugați treptat amestecul de făină și praf de copt în mixul de gălbenușuri, alternând cu adăugarea spumei de albușuri, amestecând ușor cu mișcări de sus în jos pentru a păstra aerul în compoziție. Tăiați cireșele în jumătăți și încorporați-le în aluat.
Turnați compoziția într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu puțin ulei. Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35-40 de minute sau până când pandișpanul este auriu și trece testul scobitorii.
Lăsați pandișpanul să se răcească înainte de a-l tăia. Poate fi servit simplu sau decorat cu cireșe din compot și pudrat cu zahăr pudră. Poftă bună!
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele