Ingrediente
140 g unt, la temperatura camerei
200 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
2 lingurite esenta de fistic
3 oua
½ lingura coaja de lamaie
240 g faina
2 lingurite praf de copt
¼ lingurita sare
60 ml sana
1 borcan compot de caise
50 g fistic decojit nesarat, taiat grosier
Instructiuni:
Preincalziti cuptorul la 160°C. Tapetati o tava de 22x28 cm cu hartie de copt si lasati-o deoparte.
Scurgeti caisele de lichid si pastrati-l la frigider pentru a servi cu prajitura. Taiati caisele in jumatati si indepartati samburele.
Intr-un castron incapator, mixati untul cu zaharul si esentele.
Adaugati ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare, apoi sana si coaja de lamaie.
Intr-un alt castron, amestecati faina cu praful de copt si sarea. Adaugati ingredientele uscate peste cele umede si amestecati pana ce sunt incorporate complet.
Turnati compozitia in tava si aranjati jumatatile de caise deasupra compozitiei, apoi presarati fisticul.
Dati la cuptor pentru 20-25 de minute, pana prajitura trece testul scobitorii.
Sugestie de servire: Dupa ce scoateti pandispanul din cuptor, insiropati cu o parte din compotul delicios, sau serviti-le impreuna!
Postat in