Pandișpan pufos cu caise din compot

Pandișpan pufos cu caise din compot

Ingrediente:

4 ouă

150 g zahăr

150 g făină

1 linguriță praf de copt

Un vârf de sare

Esență de vanilie (opțional)

1 borcan de compot de caise Râureni

50 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până obții o compoziție cremoasă și deschisă la culoare. Adăugă esența de vanilie dacă ai ales să folosești. Cerne făina cu praful de copt peste amestecul de ouă, adăugând și sarea. Amestecă cu grijă folosind o spatulă, până când obții un aluat omogen.

Transferă compoziția într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt sau cu unt și făină. Așază cu grijă caisele din compot Raureni peste aluat, presându-le ușor pentru a se integra parțial în pandispan.

Coace în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Scoate din cuptor și lasă pandișpanul să se răcească în tavă, timp de 10 minute, apoi transferă pe un grătar pentru a se răci complet.

La sfârșit presară fulgii de migdale deasupra pentru un plus de aromă și textură. Servește pandișpanul pufos cu caise din compot Raureni și fulgi de migdale alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG

×