Pandișpan însiropat cu soc și lămâie

Pandișpan însiropat cu soc și lămâie

Ingrediente:

  •  180 g făină
  •  180 g unt
  •  180 g zahăr pudră
  •  3 ouă
  •  1 lămâie galbenă
  •  1 lămâie verde
  •  1 plic praf de copt
  •  1 praf sare
  • sirop de soc și lămâie Râureni
  •  100 g zahăr pudră
  •  150 ml suc de lămâie

Mod de preparare:

1. Mixează untul cu zahărul şi apoi adaugă gălbenuşurile pe rând şi se amestecă.

2. Apoi adaugă şi făina, praful de copt stins cu zeamă de lâmâie, coaja de lămâie dată pe răzătoare şi sare.

3. Bate albuşurile spumă şi adaugă la final, amestecând uşor numai de jos în sus. Toarnă în tava de chec compoziția și lasă checul la cuptor pentru 45 de minute. După ce ai scos checul din cuptor, amestecă 3 lingurițe de sirop cu 60ml de apă și însiropează checul.

4. Pentru glazură, amestecă energic sucul de lămâie şi zahărul până se obţine o glazură. Toarnă imediat chec şi se lasă să se închege. Apoi se taie şi se serveşte.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG