Fursecuri de Crăciun cu dulceață de zmeură

Fursecuri de Crăciun cu dulceață de zmeură

Ingrediente:

 300g făină

200g unt la temperatura camerei

100 g zahăr pudră

2 gălbenușuri

1 lgț extract de vanilie

Coajă rasă de lămâie

1/2  lgț scorțișoară

Dulceață de zmeură Râureni

Zahăr pudră (pentru pudrat)

 

Mod de preparare:

Într-un bol mare, cerni făina și amestecă-o cu scorțișoara. În alt bol, mixează untul cu zahărul pudră până devine cremos. Adaugă gălbenușurile și extractul de vanilie, amestecând bine. Adaugă coaja rasă de lămâie. Încorporează treptat amestecul de făină, până obții un aluat omogen. Împachetează aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Întinde aluatul pe o suprafață pe care ai presărat făină, la o grosime de aproximativ 5mm. Decupează fursecurile cu forme de Crăciun. Pentru jumătate din fursecuri, decupează un cerc mic în centru. Așază fursecurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-le pentru 10-12 minute sau până când devin ușor aurii la margini. Lasă-le să se răcească complet.

Unge fiecare fursec întreg cu dulceață de zmeură Râureni. Așază deasupra fursecurile decupate. Presară zahăr pudră peste fursecurile cu decupaj. Fursecurile sunt gata de servit sau de pus pe masă de sărbători.

Poftă bună și să aveți parte de sărbători dulci și plăcute!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG