Fursecuri cu ciocolată albă şi dulceaţă de coacăze roșii Râureni

Fursecuri cu ciocolată albă şi dulceaţă de coacăze roșii Râureni

Ingrediente pentru 20 de porții:

250g făină

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

150g unt sărat, la temperatura camerei

100g zahăr brun deschis

100g zahăr alb

1 ou

2 lingurițe de extract de vanilie

1/2 borcan dulceață de coacăze roșii cu vanilie și lămâie

75g chipsuri de ciocolată albă sau ciocolată albă tăiată

Glazură de lămâie:

90g zahăr pudră

2 linguri zeamă de lămâie

Instrucțiuni:

Preîncălziți cuptorul la 180°C și tapetați două tăvi de copt cu hârtie de copt.

Într-un bol mediu, combinați făina și bicarbonatul de sodiu.

Într-un bol de mixer puneți untul, ambele tipuri de zahăr, și mixați până când devine ușor și pufos, aproximativ 2 minute.

Adăugați oul și vanilia, mixând până când se combină. Puneți făina și mixați pe viteză mică, doar pânâ ce aceasta este incorporată.

Adăugați dulceața de coacăze roșii cu vanilie și lămâie Râureni și ciocolata albă, amestecând cu o spatulă.

Folosiți o lingură de înghețată pentru a forma bile de aluat și așezați-le pe tăvile pregătite, la o distanță de aproximativ 3-4 centimetri. 

Coaceți timp de 8-9 minute. Vor fi încă moi când le veți scoate din cuptor.

Lăsați fursecurile să se răcească complet în tăvi, vor căpăta textura perfectă!

Între timp, cu un tel, amestecați ingredientele pentru glazura de lămâie până aveți o pastă fină. 

Glazurați fursecurile după cum doriți.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG