16 fritters/4 porții
Ingrediente:
1 lingură semințe de in măcinate
1 borcan mazăre, scursă bine de lichid
O legătură de busuioc proaspăt
O legătură de coriandru sau pătrunjel
O legătură de ceapă verde
1 cățel de usturoi
1 lămâie mică cu coajă netratată, coajă și sucul
100g făină de năut
Sare și piper, după gust
Ulei vegetal, pentru prăjit
Sos usturoi cu capere:
75g maioneză
75g iaurt grecesc
1 cățel de usturoi, mărunțit
1 lingură capere, tocate mărunt
1 linguriță oțet
Instrucțiuni:
Într un bol mic amestecați bine toate ingredientele pentru sosul de usturoi și capere.
Puneți semințele de in în 2 linguri de apă și amestecați bine.
Într un robot de bucătărie puneți verdețurile, ceapă, usturoi și pulsati de câteva ori până ce acestea sunt tocate mărunt. Adăugați mixtură din semințe de în, mazărea, coajă și sucul de lămâie și făînă de năut. Puneți sare și piper după gust. Procesati până ce aveți un amestec bine definit din care veți modela chifteluțele.
Prăjiți chifteluțele în puțin ulei vegetal pentru 2-3 minute pe fiecare parte.
Serviți calde sau reci, împreună cu sosul de usturoi și capere.
Postat in Rețete cu suflet