Friptură de vită cu piure, sos gravy și ardei căpia
4 porții
Ingrediente:
1 bucată (700g) pulpă de vită maturată
2 linguri ulei
1 ceapă, tocată în bucăți mari
1 morcov, tăiat în bucăți mari
2-3 căței de usturoi decojiti
500 ml supă de vită sau un cub concentrat
1 linguriță pastă de tomate
1 linguriță sos Worcestershire
½ linguriță pudra de muștar
Sare și piper după gust
1 linguriță cimbru proaspăt sau ½ linguriță cimbru uscat
1 linguriță amidon de porumb
1 lingură apă
1 frunză de dafin
Instrucțiuni:
Preîncălziți cuptorul la 170°C.
Într-o tigaie antiaderenta, încingeți o lingură de ulei. Prăjiți vita la foc mediu spre mare pentru câteva minute pe ambele părți. Transferați apoi vita într-o tavă pentru cuptor.
Puneți aceeași tigaie la foc mic. Adăugați restul de ulei și căliți ceapă și morcovul pentru 4-5 minute, amestecând continuu. Adăugați usturoiul și mai gătiți pentru încă un minut. Transferați legumele lângă vită, în vasul pentru cuptor.
Într-un castron, amestecați supă sau cubul concentrat dizolvat în apă, pastă de tomate, sosul worcestershire, pudra de muștar, cimbrul, sare și piper după gust. Turnați amestecul peste vită și adăugați foaia de dafin. Acoperiți tava și dați la cuptor. Gătiți pentru o ora și jumătate sau până ce vită devine foarte fragedă.
Între timp, amestecați amidonul de porumb cu o lingură de apă. Îndepărtați capacul vasului și turnați peste sos. Amestecați bine cu sosul din tavă, apoi mai lăsați la cuptor pentru aproximativ 5 minute, sau până când sosul se îngroașă. Odată ce este gata, scoateți friptură de vită pe un board și feliați-o. Blenduiti sosul până ce acesta devine foarte fin, apoi turnați-l peste feliile de friptură. Serviți cu ardei capia și piure de cartofi, ceapă verde pentru a arăta și mai apetisant!
Postat in Rețete cu suflet