Desert cu gem de zmeură

Desert cu gem de zmeură

 

Hai să înveți cum poți pregăti pâine de casă. După ce vei pregăti aluatul, păstrează puțină cocă și pentru un desert gustos.

 

INGREDIENTE

  •  450 ml apă
  •  1 cub drojdie
  •  1 linguriță sare
  •  1/2 linguriță zahăr
  •  850 g făină
  • gem de zmeură Râureni
  • fructe proaspete

Mod de preparare:

În primul rând amestecă apa cu drojdia, cele 3 lingurițe de făină, sare și zahăr și lasă maiaua la dospit până își dublează volumul. Apoi cerne făina și fă un mic gol în mijlocul ei, unde adaugi maiaua. Amestecă până când vei obține un aluat elastic și împarte-l în 2 bucăți, una pentru făină și una pentru desert. 

Pâinea așaz-o într-o tavă unsă cu unt și las-o timp de 45 de minute la cputor.

Aluatul pentru desert împarte-l în mai multe bucăți, unge pe o parte cu gem de zmeură și apoi adaugă fructe proaspete. Apoi împăturește desertul și lasă-l la cuptor timp de 45 de minute la 180 grade. 

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG