Ingrediente
280g făină
1 ½ linguriță amidon
1 linguriță bicarbonat de sodiu
Un praf de sare
115g cremă de brânză
170g unt moale
50g zahăr alb
50g zahăr brun
1 ou
1 linguriță esență de vanilie
100g ciocolată albă
30g căpșuni liofilizate
1 borcan dulceață de căpșuni Râureni
Croissante simple cu unt
Mod de preparare
Se amestecă într-un bol făina, bicarbonatul, amidonul și sarea.
În bolul mixerului planetar, cu capătul tip paletă, se bate crema de brânză împreună cu untul moale. Se adaugă treptat zahărul, apoi oul și vanilia.
Se adaugă ingredientele uscate și se frământă 1 minut. Se încorporează ciocolata mărunțită și căpșunile liofilizate tocate. Se acoperă aluatul cu folie și se ține în frigider 2 ore.
Croissantele se aplatizează ușor și se pune deasupra bucăți din aluatul de cookie.
Se coc timp de 10 minute la 170-180 grade Celsius.
Croissantele calde se taie pe jumătate, pe lungime, și se umplu cu dulceață de căpșuni.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele