Crookie cu dulceață de căpșuni

Crookie cu dulceață de căpșuni

Ingrediente

280g făină

1 ½ linguriță amidon

1 linguriță bicarbonat de sodiu

Un praf de sare

115g cremă de brânză

170g unt moale

50g zahăr alb

50g zahăr brun

1 ou

1 linguriță esență de vanilie

100g ciocolată albă

30g căpșuni liofilizate

1 borcan dulceață de căpșuni Râureni

Croissante simple cu unt

 

Mod de preparare

Se amestecă într-un bol făina, bicarbonatul, amidonul și sarea.

În bolul mixerului planetar, cu capătul tip paletă, se bate crema de brânză împreună cu untul moale. Se adaugă treptat zahărul, apoi oul și vanilia.

Se adaugă ingredientele uscate și se frământă 1 minut. Se încorporează ciocolata mărunțită și căpșunile liofilizate tocate. Se acoperă aluatul cu folie și se ține în frigider 2 ore.

Croissantele se aplatizează ușor și se pune deasupra bucăți din aluatul de cookie.

Se coc timp de 10 minute la 170-180 grade Celsius.

Croissantele calde se taie pe jumătate, pe lungime, și se umplu cu dulceață de căpșuni.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG