Ingrediente
1 borcan de dulceață de ardei iute Râureni
120 ml lapte gras
60 ml ulei vegetal
130 g făină de tapioca
1/2 linguriță de sare
1 ou mare
70 g cașcaval/ mozzarella rasă
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 200ºC.
Adăugați laptele și uleiul vegetal într-o cratiță mică și încălziți la foc mediu-mare până când ajunge la fierbere.
Între timp, în timp ce se încălzește, adăugați făina de tapioca și sarea într-un castron mare.
Adăugați amestecul de lapte încălzit în castronul cu tapioca și amestecați bine până obțineți un aluat lipicios- aproape ca o textură de fondant.
Dacă amestecul este foarte fierbinte, poate fi o idee bună să îl răciți timp de câteva minute. Altfel, riscați ca oul să înceapă să se gătească și brânza să se topească.
Apoi adăugați oul și încorporați-l bine înainte de a adăuga brânza și de a o încorpora în aluat.
În mod normal, amestecul se adaugă la un blender pentru a încorpora corect uleiul în aluat. Cu toate acestea, se poate amesteca și manual.
Textura aluatului poate varia. Dacă se poate lua cu lingura ca un aluat, atunci ar trebui să fie bine. Dacă este prea lichidă, răciți-o în frigider timp de 30-60 de minute pentru a se îngroșa
Dacă aluatul se poate modela manual, atunci puteți modela manual fiecare bilă. În caz contrar, folosiți o lingură de măsurat. Puneți cu lingura amestecul într-o tavă de mini-brioșe bine unsă (sau folosiți spray de gătit) sau pe o tavă de copt tapetată cu pergament (la o distanță de 2,5 cm).
Opțional, puteți presăra puțină brânză în plus peste ele.
Coaceți între 15-20 de minute. Odată gata, ar trebui să fie ușor rumenite și pufoase. Savurați-le cu dulceață de ardei iute Râureni
Postat in Rețete cu suflet