Cheesecake cu dulceață de caise

Cheesecake cu dulceață de caise

 

INGREDIENTE

1 borcan dulceață de caise Râureni

2 piersici mari, feliate

2 piersici mari, feliate (pentru decor)

2 linguri de unt nesărat

50 g de zahăr

1 linguriță de suc de lămâie

1 și ½ linguriță de extract de vanilie

1 linguriță de amidon de porumb

 

CRUSTĂ DE BISCUIȚI

155g biscuiți pisați

25 g de zahăr

60 g de unt nesărat topit

 

CHEESECAKE

675 g cremă de brânză

150 g de zahăr

45 ml de frișcă

140g iaurt grecesc

1 lingură de extract de vanilie

3 ouă mari la temperatura camerei

2 gălbenușuri mari de ou la temperatura camerei

 

INSTRUCȚIUNI

Adăugați piersicile și untul într-o cratiță de mărime medie la foc mediu și lăsați untul să se topească.

Când untul este complet topit, se adaugă zahărul, sucul de lămâie și vanilia și se lasă piersicile să dea în clocot. Odată ce fierbe, reduceți focul la mic.

Scoateți o lingură de sirop de piersici din cratiță și puneți-o într-un bol mic. Bateți amidonul de porumb în siropul de piersici până când se combină complet. Când amestecul este omogen și gros, adăugați-l în cratița cu piersicile, apoi amestecați pentru a le combina.

Gătiți piersicile timp de încă 10-12 minute sau până când siropul s-a îngroșat (ar trebui să acopere spatele unei linguri) și piersicile sunt fragede. Se îndepărtează de pe foc și se lasă să se răcească complet în frigider, aproximativ 30 de minute.

CRUSTĂ DE BISCUIȚI GRAHAM

Preîncălziți cuptorul 162ºC. Pulverizați o tavă cu spray antiaderent. Dați deoparte.

Într-un robot de bucătărie, zdrobiți biscuiții graham până când devin firimituri fine. Turnați biscuiții graham zdrobiți într-un castron mare, adăugați zahărul și untul topit și amestecați pentru a le combina.

Presărați amestecul de firimituri de biscuiți graham pe fundul formei de primăvară pregătite, apoi coaceți crusta de biscuiți graham timp de 6-8 minute sau până când devine ușor aurie. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească în timp ce pregătiți umplutura. După ce s-a răcit, ungeți suprafața cu dulceață de caise Râureni.

CHEESECAKE

Într-un castron mare cu un mixer manual sau în castronul unui mixer vertical dotat cu atașamentul cu palete, bateți crema de brânză la viteză medie mare până când se omogenizează, aproximativ 2 minute. Adăugați zahărul granulat, apoi bateți din nou până când se combină, aproximativ încă 2 minute.

Reduceți viteza mixerului la mic, apoi adăugați smântâna de frișcă, iaurtul și extractul de vanilie și amestecați până când se combină complet. Adăugați ouăle, unul câte unul, și continuați să amestecați la viteză mică până când ouăle sunt combinate.

Îndepărtați 3 linguri de piersici fierte și adăugați-le la umplutura de cheesecake. Încorporați ușor piersicile cu o spatulă până când se combină perfect. Aluatul ar trebui să fie neted și cremos, fără cocoloașe, în afară de câteva bucăți mici de piersici.

Turnați ⅓ din aluat în tava pregătită, puneți piersicile peste aluatul pentru cheesecake, apoi acoperiți cu restul de aluat pentru cheesecake. Neteziți partea de sus a cheesecake-ului și încercați să acoperi orice umplutură de piersici care ar putea să iasă la iveală.

Coaceți cheesecake-ul timp de 80-90 de minute. Mijlocul cheesecake-ului ar trebui să se clatine doar puțin. Folosiți termometrul digital cu citire instantanee pentru a verifica dacă temperatura internă a ajuns la 63ºC. Opriți cuptorul și lăsați cheesecake-ul să se răcească în cuptor timp de 1 oră. După 1 oră, scoateți forma elastică din toate celelalte tăvi și lăsați-o să se răcească pe un grătar de răcire timp de încă 2 ore. Când cheesecake-ul este complet rece, se acoperă sau se înfășoară bine și se lasă să se răcească la frigider timp de cel puțin 6 ore, ideal peste noapte.

TOPPING

Scoateți cheesecake-ul din frigider și folosiți o spatulă sau un cuțit de unt pentru a desprinde ușor crusta de pe peretele formei, apoi eliberați inelul exterior al formei elastice.

Acoperiți cheesecake-ul cu frișcă proaspătă și piersici proaspete. Păstrați resturile în frigider până la 5 zile. Cheesecake se congelează bine, până la 3 luni. Se decongelează în frigider peste noapte.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG

×