Cheesecake cu dulceata de afine

Cheesecake cu dulceata de afine

6-8 portii

 

Ingrediente

Pentru crusta:

300 g biscuiti digestivi

120 g unt topit

 

Pentru umplutura: 

460 g crema de branza, la temperatura camerei

132 g zahar

160 g smantana

2 oua mari, la temperatura camerei

1 lingurita esenta de vanilie

½ borcan dulceata de afine

 

Pentru crema:

113 g crema de branza, la temperatura camerei

2 linguri zahar

Un praf de sare

1 lingurita esenta de vanilie

240 ml frisca lichida

 

Decor: 

Dulceata de afine si afine proaspete

 

Instructiuni

Pentru blat:

Preincalziti cuptorul la 160°C. Asezati hartie de copt la baza unei tavi cu pereti detasabili si diamterul de 18 cm.

In robotul de bucatarie maruntiti biscuitii pana devin foarte fini, apoi adaugati untul topit si mai procesati 1 minut pentru a se omogeniza. Consistenta trebuie sa arata ca un nisip umed.

Puneti biscutii maruntiti in tava pregatita in prealabil, presand cu o spatula. Creati un strat uniform atat la baza, cat si de jur imprejur. Dati tava la frigider, timp in care faceti crema.


 

Pentru umplutura:

Intr-un bol incapator, mixati crema de branza cu zaharul si esenta de vanilie pana obtineti o compozitie fina. Adaugati smantana si mixati pentru cateva minute. Apoi adaugati ouale pe rand, mixand foarte bine dupa fiecare in parte. 

Turnati jumatate din compozitie in tava, apoi adaugati cateva linguri din dulceata de afine in umplutura, facand twirl-uri cu coada lingurei.

Turnati restul compozitiei in tava, decorand suprafata cheesecakeului cu alte cateva linguri de dulceata, trecand cu coada lingurei usor prin umplutura. Crema si dulceata vor forma un model marmorat.

 

Dati la cuptor pentru 1h, 1h si 10 minute. Mijlocul cheesecakeului va tremura usor, insa se va inchega complet la frigider. 

Lasati cheesecake-ul sa se raceasca in totalitate inainte de a scoate peretii detasabili ai tavii. Apoi lasati-l la frigider pentru 4h sau peste noapte.

 

Pentru crema:

Mixati crema de branza cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugati frisca lichida, mixand la viteza mare pana ce compozitia devine fina dar ferma. Adaugati esenta de vanilie si praful de sare. Pastrati crema la frigider pana asamblati tortul.

 

Decorati cheesecakeul cu crema, dulceata de afine din belsug si serviti cu afine proaspete.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG