Cheesecake cu dulceață de afine

Cheesecake cu dulceață de afine

Ingrediente:

 

Pentru bază:

8 biscuiti

3 linguri ulei

1 lingura zahăr

 

Pentru umplutură:

400g brânză, la temperatura camerei

125g zahăr

coaja de la o lămâie, rasă prin microplane

140g smântână

2 ouă

1 linguriță extract de vanilie

40g făină

1 borcan dulceață de afine


 

Instrucțiuni:

Preîncălziți cuptorul la 160°C și tapetați o tavă de 18 x 24cm cu hârtie de copt.

 

Puneți biscuiții într-un robot de bucătărie și pulsați până se fărămițează.

 

Turnați uleiul topit și continuați să mixați pentru 20-25 de secunde, până ce amestecul arată ca un nisip umed.

 

Puneți acest amestec în tava pregătită și presați într-un strat uniform. 

Dați la cuptor pentru 10 minute.

 

Într-un bol, mixați toate ingredientele pentru umplutură.

 

Turnați umplutura peste baza de cheesecake. Dați la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute.

 

Apoi puneți dulceața de afine peste umplutură.

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG