Chec cu lămâie, dulceață de zmeură și o inimă ascunsă

Chec cu lămâie, dulceață de zmeură și o inimă ascunsă

Ingrediente

Pentru checul roșu

200g unt moale

100g zahăr

3 ouă

200g făină

1 linguriță praf de copt

4 linguri dulceață de zmeură Râureni

Colorant roșu

 

Pentru checul cu lămâie

200g unt moale

150g zahăr

4 ouă

250g făină

1 linguriță esență de vanilie

Coaja rasă de la 1 lămâie

Sucul de la ½ lămâie

 

Pentru decor

Frișcă, zmeură proaspătă, zmeură liofilizată, dulceață de zmeură

 

Mod de preparare

Pentru checul roșu se amestecă cu un mixer untul moale împreună cu zahărul. Se adaugă ouăle unul câte unul, apoi se adaugă făina și praful de copt.

Cu o spatulă se încorporează dulceața de zmeură și colorantul roșu, până când se obține culoarea dorită. Dacă aluatul este prea tare se poate adăuga puțin lapte.

Se întinde aluatul în tavă, tip foaie, și se coace la 180 grade Celsius timp de 30 minute (sau până când trece testul scobitorii).

Când aluatul s-a răcit se taie cu un cutter mai multe forme de inimă.

Pentru aluatul cu lămâie se urmează pașii de mai sus.

Se tapeteaza o forma de chec cu hârtie de copt și se toarnă ¼ din compoziția cu lămâie. Se pun deasupra inimile roșii decupate, una câte una, formând un rând în mijlocul tăvii. Se completează stânga-dreapta și se acoperă cu aluatul cu lămâie rămas.

Se coace timp de 30-40 minute.

Se servește rece, decorat cu frișcă, zmeură proaspătă și dulceață de zmeură.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG