12 porții
Ingrediente
CARROT CAKE:
190g făină
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță sare
2 lingurițe pudră de scorțișoară
100g zahăr
50g zahăr brun
2 ouă, la temperatura camerei
165ml ulei de floarea soarelui
60ml lapte
2 lingurițe extract de vanilie
140g morcovi dați pe răzătoare
CREMA TIRAMISU:
6 gălbenușuri
100g zahăr
225g mascarpone, la temperatura camerei
225 crema de brânză, la temperatura camerei
450ml smântână lichidă pentru frișcă, rece
2 lingurițe extract de vanilie
DECOR:
200ml cafea
1 borcan dulceață fructe de pădure
Fructe de pădure proaspete
Flori comestibile
Instrucțiuni:
Preîncălziți cuptorul la 180C.
Într-un bol mediu, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, și scorțișoara.
Într-un castron mare, combinăți zaharurile, ouăle, uleiul, laptele și vanilia. Bateți foarte bine pentru a se combină. Adăugați amestecul de făină la ingredientele umede și bateți încet până când toată făina este încorporată.
Adăugați morcovii rași și amestecați ușor cu o spatulă pentru a încorpora, nu amestecați prea mult.
Ungeți și tapetați o tavă de copt de 23x33cm cu hârtie de copt.
Turnați aluatul de carrot cake în tavă, netezindu-l, apoi coaceți timp de 25-30 de minute, sau până ce trece testul de scobitoarea.
Lăsăți tortul să se răcească complet, apoi scoateți-l cu grijă din tavă.
CREMA TIRAMISU:
Pregătiți un bain-marie. Într-un castron mare termorezistent sau de sticlă care poate stă deasupra oalei fără să atingă apă, bateți împreună gălbenușurile de ou și zahărul.
Așezați bolul deasupra oalei în care fierbe apă și bateți constant la foc mic până când tot zahărul s-a topit (verificați acest lucru frecând puțîn din amestec între degete). Amestecul va deveni galben foarte pal și spumos. Acest lucru poate dura până la 10 minute. Luați de pe foc și lăsăți să se răcească.
Într-un bol mare mixati crema de brânză și mascarpone timp de câteva secunde. Cu mixerul la viteză medie, adăugați smântână lichidă turnând în puțîn câte puțîn în timp ce mixati. Creșteți treptat viteză și bateți până ce crema capătă vârfuri ferme.
Adăugați vanilia și amestecul de gălbenușuri de ou răcit,mixand ușor doar până se combină.
ANSAMBLARE + DECOR:
Însiropați blatul de carrot cake cu cafea, apoi întindeți peste dulceață de fructe de pădure. Tăiați în 12 porții, apoi decorați cu crema de tiramisu, fructe de pădure proaspete și flori comestibile.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele