Ingrediente
100g unt la temperatura camerei
70g zahăr pudră
1 ou
½ linguriță esență de vanilie
200g făină
½ linguriță praf de copt
Un praf de sare
1 borcan dulceață de căpșuni Râureni
1 borcan gem de caise Râureni
Mod de preparare
Se amestecă într-un bol untul moale cu zahărul pudră (se folosește mixerul planetar cu capătul paletă atașat).
Se adaugă oul și vanilia, apoi restul ingredientelor uscate. Se amestecă până când se formează aluatul uniform.
Se formează o bilă din aluat, se acoperă cu folie și se dă la frigider pentru minim 30 minute.
Aluatul răcit se întinde foaie, ideal între două foi de hârtie de copt, apoi se bagă în congelator pentru 10 minute.
Se taie aluatul în formele dorite și se bagă din nou 10 minute în congelator. Aluatul congelat este mai ușor de tăiat și își păstrează forma.
Se preîncălzește cuptorul la 170 grade Celsius și se coc biscuiții timp de 8-10 minute.
Când s-au răcit complet (opțional se pot pudra cu zahăr pudră), se umplu cu dulceață și gem.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele