Beef wellington

Beef wellington

8-10 porții

Ingrediente:

 

1 kg mușchiuleț de vită sau mânzat

2 linguri ulei de măsline

500g ciuperci

2 cepe medii

5-6 câte usturoi, presați

8-10 felii prosciutto

500g aluat foietaj

2 gălbenușuri de ou

 

GARNITURĂ:

Baby carrots cu fasole verde întreagă trase în unt și usturoi

Castraveți murați în oțet

Se servește cu dulceață de roșii și usturoi din belșug

 

Instrucțiuni:

Preîncălziți cuptorul la 220C.

Așezați fileul de vită într-o tavă de cuptor, ungeți-l cu 1 lingură de ulei de măsline și asezonați-l cu piper, apoi prăjiți-l într-o tigaie mare în ulei de măsline până ce este bine rumenit pe toate părțile.

Într-un robot de bucătărie tocați ciupercile, imnpreuna cu ceapă și usturoiul. 

Sotați în acceași tigaie în care arti prăjit carnea, până ce lichidul de la legume s-a evaporat și amestecul își păstrează formă atunci când treceți cu lingură prin el.

Se suprapun două bucăți de folie de plastic pe masă curată de lucru. 

Așezați feliile de prosciutto pe folie, ușor suprapuse.

Întindeți amestecul de ciuperci peste prosciutto, apoi așezați mușchiul pe el.

Folosiți marginile foliei de plastic pentru a înfășură prosciutto în jurul fileului, apoi rulați-l în formă de cârnat, răsucind capetele foliei de plastic pentru a-l strânge.

Puneți fileul la rece în timp ce se întindeti aluatul.

Presărați suprafața de lucru cu puțînă făînă. Întindeți aluatul de foietaj până obțineți o fâșie de aproximativ 20 x 30 cm și așezați-o pe o foaie de copt.

Se desface fileul din folia de plastic și se așează în centrul aluatului întins.

Se bat cele 2 gălbenușuri de ou cu 1 linguriță de apă și se ung marginile aluatului de foietaj.

Înfășurați mușchiulețul pregătit cu aluatul de foietaj și sigilați marginile cu ajutorul unei furculițe, îndoindu-le în interior. Puneți preparatul într o tavă de copt, cu partea de aluat sigilată dedesupt pentru a nu se desface.

Ungeti cu gălbenuș de ou și marcați mușchiul de vită Wellington cu linii diagonale lungi, având grijă să nu tăiați în aluat.

Coaceti în cuptorul încins până când devine auriu și crocant, 35-40 de minute pentru o carne de vită în sânge, 45-60 de minute pentru o carne medie. 

Se lasă să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a-l felia.

Serviți alături de baby carrots cu fasole verde întreagă trase în unt și usturoi, castraveți murați și dulceață de roșii și usturoi din belșug.

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG

×