Babka cu dulceață de fructe de pădure

Babka cu dulceață de fructe de pădure

Ingrediente

5g drojdie uscată

250g făină

60ml lapte (30ml rece și 30ml cald)

75g unt moale

1 ou

2 gălbenușuri

40g zahăr

1 linguriță esență de vanilie

Un praf de sare

Coaja rasă de la 1 lămâie

1 borcan dulceață de fructe de pădure Râureni

 

Mod de preparare

Într-un castron mic se pune drojdia la activat împreună cu laptele cald.

În bolul mixerului planetar se pune oul și gălbenușurile, zahărul, sarea, coaja rasă de lămâie, vanilia și se bat spumă cu telul.

Se înlocuiește telul cu cârligul pentru aluat, se adauga maiaua, făina și laptele rece. Se frământă aluatul la viteză medie până când se desprinde de pe pereții bolului. Se adaugă treptat untul, până când se încorporează.

Aluatul obținut se transferă într-un bol uns cu ulei, se acoperă cu folie de plastic și se lasă în frigider să dospească la rece până a doua zi.

Aluatul dospit se întinde cu făcălețul într-o formă dreptunghiulară. Se întinde dulceața de fructe de pădure până aproape de margini și se rulează foarte strâns aluatul. Ruloul obținut se bagă în congelator pentru 15 minute.

În timp ce aluatul de congelează, se pregătește forma de copt și te tapetează cu hârtie de copt.

Se scoate din congelator ruloul și se taie în două, pe lungime. Cele două jumătăți se pun cu dulceața în sus, una peste alta și se împletesc, iar cozonacul obținut se pune în forma de copt.

Se acoperă cu o folie și se lasă la dospit până când își dublează volumul.

Babka se coace timp de 50-60 minute la 165 grade Celsius.

Opțional, la final se poate unge cu dulceață.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG