Trei proprietăți ale cireșelor care îți vor face ziua mai bună

Trei proprietăți ale cireșelor care îți vor face ziua mai bună

Când soarele e sus pe cer, iar norii s-au ascuns deja de arșița verii, câteva ore petrecute la umbra cireșului din livadă, savurând fructele roșiatice sunt tot ceea ce avem nevoie pentru pentru o după-amiază perfectă.
Gustul dulceag și pulpa zemoasă a cireșelor bine-coapte sunt un răsfăț pe care ți-l recomandăm din inimă. Însă, gustul nu este singurul ingredient special al cireșelor, ele fiind cunoscute și pentru alte zeci de beneficii pentru sănătate. Iată o listă cu cele pe care le știm noi:

1.Cireșele îți păstrează inima și mintea sănătoase
Nu degeaba se spune că ce e bun "îți merge la inimă". Fructele colorate îți merg la inimă pentru că au antioxidanți naturali (antocianine) care reduc riscul de apariție a bolilor de inimă și al cancerului. În plus, acești antioxidanți au grijă și de mintea ta, ajutând la îmbunătățirea memoriei.

2. Cireșele te mențin tânără
Jucăușe și frumos colorate, buchețelele de cireșe te fac să zâmbești în fiecare zi și să fii mereu veselă și bine-dispusă. Iar datorită conținutului ridicat de betacaroten te ajută să fii și să te simți mereu tânără, pentru că betacarotenul este o substanță care încetinește procesul de îmbătrânire.

3. Cireșele te ajută să fii ușoară pe timpul verii
Pentru că au aproximativ 70% apă, cireșele sunt numai bune pentru curele de slăbit de pe timpul verii – delicioase și ușoare. Asta înseamnă că te poți răsfăța cu oricâte cireșe vrei, fără să-ți faci griji pentru kilogramele în plus.

Acestea sunt doar trei dintre beneficiile pe care știm că ți le pot aduce cireșele, pentru sănătatea ta. Oamenii de știință cercetează însă în zeci de alte direcții pentru alte beneficii pe care le pot aduce minunatele fructe. Până la noi rezultate noi ne vom bucura din plin de aceste daruri ale naturii, direct din natură sau din dulcețurile și compoturile Râureni, ceea ce îți recomandăm și ție. Între timp, dacă știi și alte lucruri interesante despre cireșe, te invităm să le împărtășești și cu noi.

Postat in Alimentație și sănătate Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG