Tartă drăgăstoasă cu magiun de prune

Tartă drăgăstoasă cu magiun de prune

O după-amiază de vineri alături de cei dragi este momentul potrivit pentru a vă alinta cu tartă cu magiun de prune. Gustos și delicat, magiunul va da o aromă specială tartei, adunându-i în jurul mesei pe toți ai tăi.  

Iar pentru că deja te-am obișnuit cu rețeta de vineri, iata de ce ingrediente ai nevoie:

  • 50 g unt
  • 2 căni cu făină
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriță cu sare
  • 3 căni cu zahăr
  • drojdie
  • 2 ouă
  • ½ cană cu lapte
  • ½ borcănaș magiun de prune
  • 3-4 prune proaspete

Încălzește cuptorul. Unge cu unt o tavă pentru copt și presară cu degetele un pic de făină.

Apoi, într-un castron de dimensiuni potrivite, amestecă făina, praful de copt, drojdia și sarea. Adaugă untul și amestecă din nou, cu mixerul setat pe viteză medie, până când obții un conținut omogen, neted. Pune și zahărul, ouăle, laptele și apoi amestecă din nou.

Când aluatul este gata preparat, așează-l în tava pentru copt. Deasupra adaugă câteva lingurițe de magiun de prune și, înainte de a băga tava la cuptor, presară cu degetele un pic de zahăr, uniform, pe întreaga suprafață a tartei.

Lasă totul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, până aluatul se pătrunde bine și marginile tartei prind o culoare frumoasă, arămie. Poți testa din când în când mijlocul cu o scobitoare sau un bețisor de lemn. Dacă nu mai rămân urme de aluat, înseamnă ca tarta este gata.

Oprește cuptorul și scoate tarta pe blatul din bucătărie, unde să se poată răci.

Apoi taie feliuțe mici și împarte-le celor dragi pe farfuriuțe.

Vă veți bucura împreună de gustul autentic de fruct și de parfumul delicat al magiunului de prune de la Râureni.

Poftă bună și nu uita să împărtășești și cu noi părerile tale.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG