Tartă cu piersici din compot

Tartă cu piersici din compot

Astăzi te inspirăm în bucătărie cu o tartă cu piersici din compot, rapid de preparat și din doar câteva ingrediente. Preparăm un aluat special, pentru a încerca și alte gusturi, combinații care pun în valoare aroma inedită a piersicilor din compotul Râureni.

Ai nevoie de:

2-3 linguri cu ulei de măsline
150 g alune de pădure
1 ceșcuță fulgi de ovăz
2-3 ceșcuțe de făină din orez brun
un vârf de cuțit cu sare
1 ceșcuță sirop de arțar
1 esență de vanilie
1 cană cu sucul din compotul de piersici
2- 3 piersici din compot
2-3 piersici proaspete, tăiate felii subțiri
1 lingură cu zahăr de arțar

Cum prepari:

În robotul de bucătărie pune alunele de pădure, făina din orez brun și sarea. Amestecă bine, până se omogenizează, apoi toarnă amestecul în alt bol și presară cu degetele un pic de făină peste. Adaugă în castron siropul de arțar și vanilia și amestecă din nou, până conținutul capătă textura unei paste care nu se lipește de lingură. Pune amestecul în tava pentru copt și apasă bine cu degetele, întinzându-l uniform, pe întreaga suprafață. Lasă tava la cuptor pentru aproximativ 18 minute.

Până se face blatul, prepară umplutura. Într-un castron amestecă fulgii de ovăz cu sucul din compotul de piersici, esența de vanilie și siropul de arțar, până ai un amestec un pic mai gros, nu subțire ca o zeamă.

Scoate blatul de la cuptor, nu-l lăsa să se răcească, adaugă repede umplutura și apoi piersicile din compot, tăiate. Pentru un gust intens de fruct, printre piersicile din compot strecoară câteva felii subțiri de piersici proaspete. Apoi, lasă totul la frigider pentru 30 de minute. Servește tarta cu o cană de suc proaspăt preparat! Poftă bună.

Pentru și mai multă inspirație, abonează-te la blog. Împărtășește cu noi impresiile tale!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG