Tartă cu gem de caise

Tartă cu gem de caise

Delicat și tare parfumat, gemul de caise te răsfață de fiecare dată cu gustul lui special. Îl poți savura fie direct din borcan, în prăjituri sau sosuri pentru feluri de mâncare deosebite. În orice combinație, îți va reaminti de gustul copilăriei și de momentele petrecute alături de cei dragi, fiind mereu un prilej de a împărți drăgăstoșenii cu ai tăi.

  • Ai nevoie de:

  • 300 g făină
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr vanilat
  • 1 ou întreg și 1 gălbenuș de ou
  • 1 borcan de gem piersici de la Râureni

 

Amestecă ingredientele pentru aluat și lasă-le la dospit pentru o oră. Întinde compoziția într-o formă de tartă și nu uita să înțepi cu o furculiță pe fundul formei. Din aluatul rămas, taie 5-10 fâșii înguste de 1 cm lățime și 10-15 cm lungime pentru a le folosi la decorat. Toarnă borcanul de gem piersici de la Râuren și așează pe deasupra în ”X” fâșiile de aluat decupate anterior. După ce cuptorul a fost bine încălzit înainte, pune compoziția la copt pentru 30 de minute, până ce aluatul capată o nuanță arămie.

Scoate tarta de la cuptor și pregătește-te pentru servit. Cu siguranță nu vei apuca să termini de tăiat feliile, pentru că toți membrii familiei se vor strânge numaidecât în jurul mesei, îmbiați de miros. Tarta se servește caldă, alături de oameni dragi.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG

×