Tartă cu dulceață de afine

Tartă cu dulceață de afine

Sfârșitul de săptămână este cel mai bun prilej pentru a aduce toată familia în jurul mesei, pentru o porție sănătoasă de discuții despre cum și-a petrecut fiecare săptămâna și despre planurile pentru vacanță. Și pentru că știm că o porție de ceva dulce nu face decât să-i adune și mai repede pe cei dragi în bucătărie, ți-am pregătit pentru astăzi o idee de desert rapid, cu dulceață de afine: tartă cu dulceață de afine.

 Ai nevoie de:

  • 300 g făină
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr vanilat
  • 1 ou întreg și 1 gălbenuș de ou
  • 1 borcan de dulceață de afine de la Râureni

Amestecă ingredientele pentru aluat și lasă-le la dospit pentru o oră. Întinde compoziția într-o formă de tartă și nu uita să înțepi cu o furculiță pe fundul formei. Din aluatul rămas, taie 5-10 fâșii înguste de 1 cm lățime și 10-15 cm lungime pentru a le folosi la decorat. Toarnă borcanul de dulceață de afine și așează pe deasupra în ”X” fâșiile de aluat decupate anterior. După ce cuptorul a fost bine încălzit înainte, pune compoziția la copt pentru 30 de minute, până ce aluatul capată o nuanță arămie.

Scoate tarta de la cuptor și pregătește-te pentru servit. Cu siguranță nu vei apuca să termini de tăiat feliile, pentru că toți membrii familiei se vor strânge numaidecât în jurul mesei, îmbiați de miros. Tarta se servește caldă, alături de oameni dragi.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG