Servește masa de Crăciun în... întreaga lume!

Servește masa de Crăciun în... întreaga lume!

De la plajele însorite unde Moș Crăciun sosește cu barca sau pe placa de surf dacă se antrenează bine înainte și până la locurile geroase unde până și renii mai au probleme cu troienele de zăpadă, Crăciunul este sărbătorit cu aceeași bucurie în întreaga lume. Iar fiecare colțișor are specificul său culinar. La noi este cozonacul și pomana porcului, în timp ce alții se bucură de delicatese cu fructe de mare și pește.

Astăzi ne-am propus să o luăm înaintea lui Moș Crăciun prin întreaga lume și să întocmim pentru tine o listă cu cele mai cunoscute obiceiuri culinare. Te avertizăm, însă, unele s-ar putea să-ți placă atât de mult încât să te convingă să le prepari chiar tu pentru masa de Crăciun.

De 13 ori dulce în Provence, Franța
Un obicei care îți va plăcea dacă faci parte din rândul celor care nu rezistă niciodată unui desert delicios, ba chiar mai cer o porție, cele 13 tipuri de desert care se servesc în seara de Crăciun sunt o datină care se respectă în regiunea Provence din Franța. Cele 13 deserturi sunt dedicate participanților la Cina cea de Taină și pot include, pe lângă preparatele dulci și fructe și gustări sărate.

Supa de pește pentru mese îmbelșugate în Cehia
Se spune că în Cehia sărbătoarea de Crăciun durează mai mult decât în oricare altă zonă a lumii. Astfel, cehii încep să sărbătorească din seara de 24 decembrie, odată cu apariția primei stele pe cer și încheie sărbătoarea pe 26. Nu-i de mirare că în acest timp e nevoie de foarte multe feluri de mâncare, supa de pește fiind printre preferate.

Budincă delicioasă de Crăciun
Un alt desert de Crăciun, întâlnit, de obicei, pe mesele din Marea Britanie, budinca este pregătită la cuptor ore întregi și conține nuci, fructe, mirodenii și coniac. Dacă îți surâde ideea, o poți prepara și tu destul de ușor folosind, pe post de fructe, vișine din compot.

Cel mai natural și mai gustos lichior
În Statele Unite ale Americii nu există Crăciun fără lichior de ouă, așa cum nu există Ziua Recunoștinței fără friptura de curcan. Preparat din ouă, zahăr, condimente și rom, lichiorul de ouă este cunoscut ca o băutură tradițională americană de peste 300 de ani.

Linzertorte sau cum se răsfață austriecii de Crăciun
În Austria, atmosfera de Crăciun acaparează casele atunci când în cuptor se prepară faimoasa tartă cu gem. Cu o crustă delicioasă din alune sau nuci de pădure și gem delicios de fructe de pădure, tarta de fructe este o specialitate austriacă ce nu lipsește niciodată de la masa de sărbătoare. Totodată este o specialitate pe care o poți împrumuta și tu foarte ușor cu ajutorul gemului de pe raftul Râureni.

Acestea sunt preparatele culinare tradiționale pentru Crăciun care ne-au atras nouă atenția. Tu ce alte preparate tradiționale pentru Crăciunul din alte țări cunoști, care merită înscrise pe această listă? :)

Postat in Alimentație și sănătate Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG