Gogoși care-ți fură inima

Gogoși care-ți fură inima

12 porții

 

Ingrediente:

300 ml lapte călduț

2 1/2 lingurițe de drojdie instant

1 lingură zahăr

50g unt, topit

2 ouă

600g făînă

1/4 linguriță sare

1 borcan gem de căpșuni

1 borcan gem de caise

Zahăr vanilat pentru decor

 

Instrucțiuni:

Într-un castron mare combinăți laptele cald, drojdia, untul și oul. Amestecați puțîn pentru a le combina, apoi adăugați făînă și sarea. Formați într-un aluat și framantati pentru 1 minut, până când aluatul este neted. Aluatul trebuie să fie ușor lipicios la atingere. Ungeți un bol mare și puneți bilă de aluat înăuntru. Acoperiți castronul și lăsăți să crească într-un loc cald până când își dublează dimensiunea, cel puțîn 30 de minute.Pentru a prăji gogoșile, tapetați 2 foi de copt cu foaie de copt. 

Presărați cu făînă o suprafață curată de lucru și întindeți aluatul până la o grosime de aproximativ 2 cm (nu mai groasă de atât). Cu ajutorul unui cookie cutter în formă de inimă, tăiați formele de inimi în coca. Aranjați gogoșile pe foaia de copt pregătită, lăsând cel puțîn 2,5 cm între gogoși. Acoperiți gogoșile lejer cu folie de plastic în timp ce se încălzește uleiul.Într-o oală mare cu fundul gros sau într-o friteuză, încingeti cel puțîn 5 cm de ulei.

Prăjiți gogoșile până când devin ușor aurii, 1-2 minute pe fiecare parte. Când sunt gata, se transferă pe un grătar de sârmă pentru a se răci.

Puneți dulceață într-un pos sau pur și simplu folosiți o pungă ziplock cu colțul tăiat. Înțepați baza fiecărei gogoși răcite cu vârful de glasare (sau folosiți un cuțit mic) și umpleți din plin cu dulceață fiecare gogoașă. Dați gogoșile umplute prin zahăr vanilat înainte de a le aranja pe un platou.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG