Șapte moduri în care te poți bucura de dulceață oricând

Șapte moduri în care te poți bucura de dulceață oricând

Suntem în plin sezon de făcut dulcețuri și deja ne gândim cu drag la momentele de răsfăț de-a lungul anului. Mulți spun că dulceața este potrivită numai ca desert în perioada răcoroasă, atunci când nu poți merge în livadă după fructe proaspete. Noi știm, însă, cum te poți bucura de dulceață tot timpul anului. Avem pentru tine o listă cu șapte preparate cu dulceață, unele cunoscute, altele surprinzătoare, dar toate la fel de delicioase și numai bune de încercat cu dulceața de la Râureni.

1. Clătite cu dulceață de vișine
Clătitele sunt un desert delicios și iute de făcut în casă. Și după cum bine știm, orice clătită devine mai pufoasă și mai gustoasă atunci când este umplută cu dulceață de vișine.

2. Mic dejun cu dulceață de căpșuni
Ziua bună se cunoaște de dimineață. De aceea e bine să începi dimineața cu un mic-dejun sănătos, gustos și care să-ți ofere energie pentru întreaga zi. Rețeta perfectă? O cană de ceai îndulcită cu miere, câteva felii de pâine prăjită, unt de casă și o dulceață aromată de căpșuni de pus pe pâine.

3. Papanași cu dulceață de cireșe amare
Tot un desert și de data asta, însă un desert tipic românesc: papanași moldovenești cu dulceață de cireșe amare. Dolofani de la amestecul de albuș bătut bezea, rumeniți bine, cu smântână și cu câteva lingurițe de dulceață amărui-dulceagă de cireșe amare, papanașii de casă sunt un răsfăț potrivit pentru întreaga familie.

4. Friptură de rață cu dulceață de cireșe
Suntem siguri că nu te așteptai la o combinație ca asta, însă am încercat deja și îți putem spune că e delicioasă. Turnat peste friptura proaspăt scoasă din cuptor, siropul din dulceața de cireșe o va face mai fragedă și mai savuroasă, iar fructele te vor surprinde plăcut la fiecare înghițitură.

5. Gustare inedită cu iaurt de casă și dulceață de afine
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să te bucuri de amestecul iaurt și fructe, dar cu un iaurt de casă sănătos și mai gustos? Sfatul nostru este pui iaurtul de casă în frigider pentru o noapte (după ce ajunge la consistența dorită), iar dimineața să-l amesteci cu dulceață delicată de afine, pentru un gust parfumat și aromat.

6. Plăcintă cu dulceață de portocale
Pentru un deliciu exotic, îți recomandăm o plăcintă din foi cu dulceață de portocale. Foile le poți pregăti în casă ca pe un foetaj obișnuit, iar dulceața de fructe tropicale o găsești la raftul Râureni. Nu rămâne decât să o savurezi cu gândul la o vacanță însorită.

7. Dulceață de nuci verzi direct din borcan
Mai ții minte vremurile în care dădeai iama în cămara bunicii și goleai borcanele de dulceață de nuci verzi înainte să vină toamna? De cele mai multe ori direct din borcan, ceea ce o făcea și mai delicioasă. Dacă vrei să-ți amintești de vremurile copilăriei, repetă experiența cu dulceață de nuci verzi din cămara Râureni.

Aceasta este lista noastră preferată de preparate cu dulceață de care te poți bucura tot timpul anului. Te invităm să încerci cât mai multe, iar dacă știi alte preparate cu dulceață la fel de gustoase povestește-ne și nouă! Promitem să le încercăm degrabă.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG